Deka Immobilien richt zich op CO2-reductie door middel van intelligente bouwtechnologie

Persbericht: Frankfurt 27 mei 2019

Deka Immobilien richt zich op CO2-reductie door middel van intelligente bouwtechnologie 

Raamovereenkomst met technologiebedrijf MeteoViva 

Centraal energie monitoringssysteem om verbruiksgegevens te verzamelen

Deka Immobilien breidt haar duurzaamheidsactiviteiten uit en vertrouwt in de toekomst ook op Smart Data en kunstmatige intelligentie in de bouwtechnologie.
Samen met het technologiebedrijf MeteoViva zullen in de komende drie jaar wereldwijd ten minste 100 gebouwen uit de Deka portefeuille worden uitgerust met het gepatenteerde MeteoViva Climate.
Deze technologie combineert het beheer van het binnenklimaat met efficiënt gebouwbeheer.

“Met het gebruik van deze intelligente technologie vermindert de CO2-uitstoot van ons vastgoed portfolio.
Op deze manier leveren we een actieve bijdrage aan het behalen van de CO2-klimaatdoelen in het kader van de mondiale klimaatovereenkomst.
Onze huurders profiteren van een beter binnenklimaat en energiebesparing “, zegt Burkhard Dallosch, Managing Director van Deka Immobilien.
Verder zal Deka het energie monitoringssysteem van MeteoViva gebruiken om verbruiksgegevens centraal te registreren voor haar vastgoed verspreid over de hele wereld. Aanvullende maatregelen, om het energieverbruik te verminderen kunnen worden afgeleid uit de verzamelde gegevens en vergelijkende waarden.

MeteoViva verwacht de volgende belangrijke groeistap te kunnen maken met de uitgebreide uitrol van de portfolio bij Deka Immobilien.
“Met deze samenwerking onderstrepen we onze leidende positie in de markt als innovator voor duurzame klimaatbeheersing voor gebouwen en kunnen we MeteoViva Climate verder ontwikkelen als de toonaangevende standaardoplossing voor slim technisch gebouwbeheer in commercieel vastgoed”, zegt Dr. Jan Scheffler, Managing Directeur van MeteoViva.
De samenwerking biedt ook waardevolle inzichten in hoe de MeteoViva-producten verder kunnen worden geoptimaliseerd om aan de specifieke behoeften van klanten met een vastgoed portfolio, te voldoen.

Over Deka: 
DekaBank is de aanbieder van effectendiensten van de Duitse spaarbanken.
Samen met haar dochterondernemingen vormt zij de Deka Group.
Met een totaal vermogen van ongeveer EUR 276 miljard (op 31/12/2019) en ongeveer 4,7 miljoen effectenrekeningen, is zij een van de grootste aanbieders van effectendiensten en beheerders van onroerend goed in Duitsland. Het biedt particuliere en institutionele klanten toegang tot een breed scala aan beleggingsproducten en -diensten. DekaBank is stevig verankerd in de Sparkassen-Finanzgruppe en ontwerpt haar producten- en dienstenportfolio om te voldoen aan de behoeften van haar aandeelhouders en verkooppartners in de effectenhandel.
De wereldwijde vastgoed expertise van de Deka Group is gebundeld in haar vastgoedafdeling.
De twee investeringsmaatschappijen, Deka Immobilien Investment GmbH en WestInvest Gesellschaft für Investmentfonds mbH, en het servicebedrijf, Deka Immobilien GmbH, beheren en onderhouden ongeveer EUR 36 miljard aan onroerend goed (op 31/12/2018)

Over MeteoViva GmbH
MeteoViva Climate werd ontwikkeld door het in Jülich gevestigde technologiebedrijf MeteoViva GmbH. De baanbrekende oplossing maakt slim gebouwbeheer mogelijk en heeft al meer dan 3,5 miljoen bedrijfsuren met zijn klanten over de hele wereld. 
Het gepatenteerde systeem is toekomstgericht, zelflerend, vermindert significant de bedrijfs- en energiekosten evenals de CO2-uitstoot en is het ideale systeem voor gebouw eigenaren, facility managers en managers van commerciële bouwportefeuilles.
MeteoViva GmbH heeft 25 werknemers en dochterondernemingen in Zwitserland en de VS.

Terug