Proactieve aansturing  van het binnenklimaat

Hoe bereiken we een proactieve aansturing van het binnenklimaat?

MeteoViva®Climate (MVC) staat voor:

  • Comfort verbetering
  • Gegarandeerde energiebesparing meer dan 15%
  • Effectieve CO2 reductie
  • Terugverdientijd minder dan 5 jaar

We gebruiken deze proactieve aansturing van het binnenklimaat.
In een computersimulatiemodel voeren we de fysieke kenmerken van het gebouw met zijn klimaatintallatie in. Dit wordt dagelijks aangevuld met de weersverwachting en de geplande bezettingsgraad.
Met al deze gegevens wordt dan berekend wat de meest optimale aansturing van de klimaatinstallatie is, om met een minimaal energie verbruik, het gewenste binnenklimaat te realiseren.
Ieder uur worden de sensoren in het gebouw uitgelezen en de weersverwachting bijgehouden zodat er eventueel een correctieberekening uitgevoerd kan worden.
Uitleg van de werking van MeteoViva® Climate.
Doordat wij gebruik maken van de lokale weersverwachting zijn wij in staat om proactief te reageren op veranderingen in het weer. Als de zon gaat schijnen zorgen we dat de verwarming op tijd wordt teruggeschakeld. De koeling hoeft dan niet het surplus van de verwarming ‘op te ruimen’.

Deze proactieve aansturing van van het binnenklimaat levert veel energie besparing op.

Omdat er met de weersverwachting rekening wordt gehouden kunnen we ook de stooklijn van de verwarming aanpassen. Voor de benodigde warmte betekent een buitentemperatuur van ‘s ochtends 5°C in de zomer na een heldere nacht wat anders dan 5°C in de winter na een bewolkte nacht. Ook dit levert een besparing op. Over het gehele jaar sparen we meer dan 15% op het energieverbruik.

De apparatuur die gebruikt wordt is gering in omvang en vergt dus een geringe CO2-investering. De energie die bespaard wordt levert dus bijna direct een effectieve CO2 reductie op.

MeteoViva®,Climate vraagt om een geringe investering en bespaart veel energie, daarom een korte terugverdientijd.

MeteoViva Climate proactieve aansturing van het binnenklimaat

Terug